Over piano-blog.nl

Op 29 maart 2017 (de 88e dag van het jaar oftewel International Piano Day) ben ik opnieuw gestart met piano-blog.nl. Deze website geeft me de mogelijkheid om 2 hobby’s te combineren. Je raadt natuurlijk al welke dat zijn: schrijven en piano spelen.

Ik wou als kind al piano leren spelen, maar zonder piano in huis werd dat lastig. En dus moest ik dat uitstellen, tot “later als ik groot ben…” Dat uitstellen kon ik echt heel goed, maar op mijn 26e besloot ik: “nu ben ik groot”! Ik heb toen een (digitale) piano gekocht en ben begonnen met pianoles. De reacties die ik daarop kreeg van mensen uit mijn omgeving, waren onder te verdelen in 2 groepen:

– Leuk hoor, maar ben je daar niet te oud voor?

– Respect! Dat zou ik ook ooit nog wel willen leren.

Beide groepen hebben me gemotiveerd om deze blog te beginnen. De eerste groep heeft me in het begin onzeker gemaakt, maar aan hen wil ik bewijzen dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren (en kom op, ik ben nu nog maar begin 30). De tweede groep zou ik graag willen aanmoedigen om te doen wat je wilt en vooral niet na te denken over of je daar misschien te oud voor bent. Of het gaat om piano spelen, een ander instrument of als je überhaupt iets nieuws wilt leren: ga ervoor! Ik hoop dat deze blog je daarbij kan motiveren.

Daarnaast is deze blog een persoonlijk ‘notitieboekje’, waar ik alles bijhoud wat ik heb geleerd en/of wil leren. Voornamelijk over piano spelen, maar ook over (klassieke) muziek in het algemeen. Op deze blog neem ik je dus ook mee op mijn ontdekkingstocht.
En tenslotte hoop ik vooral van jullie veel te leren! Ik ben tenslotte nog maar een beginner. Dus voel je vrij om op posts te reageren, ook (of zelfs juist) als je het ergens niet mee eens bent. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook. Je kunt me bereiken via pianoblog.nl@gmail.com.

Veel lees- en nog meer speelplezier gewenst!

Claudia

10 reacties

  1. Bedankt voor je reactie! Leuk om te horen dat je het een leuk initiatief vindt. Ik was benieuwd of er überhaupt interesse in zo’n blog zou zijn 😉

  1. Bedankt voor de tip! Ik heb nu thuis een digitale piano, maar bij de muziekschool speel ik vaak op een Schimmel, mijn favoriet! Ik zou er graag zelf een hebben…

  1. Bedankt voor je reactie! Volgende week op 29 maart (International Piano Day) komt de vernieuwde blog online. Ik hoop dan ook (minimaal) 2x per week iets nieuws te plaatsen.

 1. Ongelooflijk! Persoonlijk vind ik prachtig dat een leeftijd geen beletsel is als het om muziek spelen gaat! Ook denk ik dat zo’n voorbeeld echt motiverend is en ik zal erover mijn dochter vertellen. Ze leert nu piano spelen en het lijkt erop dat ze niet genoeg motivatie heeft. Ook denk ik dat het kan helpen als ik de noten van haar favoriete liedjes vind en we die samen leren te spelen.

 2. Hey allemaal,

  Wat een interressant verhaal, naar mijn idee ben je nooit te oud, ik ben nu 69 en via mijn kleinzoon ben ik terecht gekomen bij deze cursus, hij was deze online cursus aan het volgen en kwam iedere week vertellen hoe goed het wel niet ging, dus ik dacht ik ga hem inhalen haha! iIk dus ook die cursus aangeschaft en je krijgt toch tot heel veel e-learning, na een les of 3 had ik de basis al in de vingers! echt enorm gaaf.
  Hier kun je hem kopen en ik wil dit met jullie delen zodat we allemaal piano kunnen spelen, want het bevalt mijn geweldig.
  http://www.paypro.nl/producten/Cursus_Piano_Spelen/5257/66072

  Groetjes,
  Marja

 3. Dankjewel voor je blog over piano spelen. Ik vind het absurd dat men negatief kan reageren op zo’n besluit. Hoewel het moeilijk is om op latere leeftijd hobby’s op te pakken, geeft het grote vreugde wanneer je merkt dat je daadwerkelijk nooit te oud bent om te leren. Mijn oma is op haar 80ste met schilderen begonnen, met leuke resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *